Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24".

“Свого газу недостатньо. Український баланс споживання приблизно 36 млрд на рік. З них населення споживає приблизно той обсяг, який в Україні видобувається. Це 21-22 млрд. Решта – це промислові споживачі. Так ось Україна на сьогодні видобуває приблизно 21 млрд метрів кубічних газу. Із них 13,4 млрд товарного газу – це державний газ, який видобувається державним підприємством “Укргазвидобування” системи НАК “Нафтогаз” України. А решта видобутку – це приватні газовидобувні підприємства”, - сказав Олег Семінський.

Він зазначив, що, якщо зима буде дуже холодною, Україні може не вистачити газу і тоді уряд може звернутись до приватних компаній з пропозицією передавати частину газу за фіксованою ціною “Нафтогазу”.

“У нас в Україні газ залягає дуже глибоко. По світових мірках. Наприклад в Росії газ видобувають до 3000 метрів. В Україні вже 6 км – це вже вважається нормою. Тому що пласти традиційно видобувались в діапазоні 4-5 км, а зараз дуже глибоко. І собівартість зростає”, - додав Семінський.

За його словами, нещодавно запустили свердловину №366, що в Яблунівському родовищі. У цій свердловині добувають 365 тис. метрів кубічних газу на добу. Це дозволить видобути ще 17 млн кубічних метрів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк заявив, що влада насправді прекрасно розуміє потреби народу.