Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“З нами грають у певну гру. Природно, коли одна країна має те, чим можна маніпулювати, таке як енергоносії, а інша не має, то вони використовуватимуть це на свою користь. Було б дивно, якби вони не користувалися цим. З іншого боку, чи вигідно нашим сусідам, щоб тут був повний енергетичний колапс та криза? Давайте чесними будемо – ні. Тому що якщо тут все раптом зупиниться, всі замерзнуть і не буде роботи, то ці люди почнуть шукати комфортніші для себе умови”, - сказав Василь Апасов.

Він зазначив, що в такому разі до країн Європи та Росії поїде багато українських біженців, а вони до цього не готові.

“Колапс повний на цій території нікому не вигідний. Але створити максимально дискомфортні умови для нашої влади – так. Це геополітика називається”, - додав Апасов.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олег Семінський розповів, до чого призвела енергетична політика української влади.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Ярослав Телешун заявив, що найперша енергетична загроза для України у найближчій перспективі — це зима.