Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«Викликів та загроз перед Україною дуже багато, якби ми їх почали перераховувати, то це забрало б дуже багато часу, не кажучи вже про відповіді на них. Але найперша енергетична загроза для України в найближчий перспективі - це зима. І ця загроза є одночасною як для громадян, так і для держави. Тому що ціна, яка зараз створилася для громадян, це часткове вирішення проблеми, бо ми бачимо зовсім інші ціни на газових ринках за кубометр газу. І зрозуміло, що продавці тим чи іншим чином не будуть продавати газ у збиток собі», - повідомив він.

Телешун сказав, що будуть включатися якісь компенсаторні механізми, які тим чи іншим чином зможуть звести ціну на газ для населення до зазначеної урядом ціни. Такі ціни можуть бути забезпечені шляхом вилучення грошей з бюджету, вважає він, а це все одно наша кишеня, тому хочемо ми чи ні – ці видатки будуть покриватися з нашого бюджету. Або іншим компенсаторним механізмом, наприклад, недофінансуванням якихось сфер, підкреслив він, що теж може мати дуже негативні наслідки.

«І, звичайно, з головних викликів - це 2024 рік, бо на цей момент стоїть велике питання взагалі по функціонуванню та існуванню нашої газотранспортної системи. Бо нещодавно вийшло інтерв’ю пані посла Німеччини, де їй поставили питання щодо газотранспортної системи України та пропозиції президента Володимира Зеленського щодо збільшення транзиту газу за меншої суми за транзит для РФ та Німеччини. Вона сказала, що вони розглянуть цю пропозицію в Берліні, але Україні варто було б подумати, що вона буде робити після 2024 року. Коли рано чи пізно газотранспортна система з тих чи інших причин може зникнути», - резюмував він.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк заявив, що влада насправді прекрасно розуміє потреби народу.