Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«З одного боку, зараз нам із вами не загрожують ні холоди, ні віялові відключення, до нового року ми протримаємось. Але взимку, коли настануть лютневі холоди, кожен з нас може відчути на собі наслідки таких подій. На складах семи ТЕС вже не витримуються норми щодо гарантованих запасів, які є недоторканними. Якщо бути об'єктивним, треба зазначити, що на світовому ринку з вугіллям зараз складна ситуація – воно не тільки дороге, але ще й у дефіциті. Нагадує газову кризу», - каже Завальнюк.

За словами журналістки, є варіант, що нашим ТЕС доведеться спалювати дорогий газ, хоча він теж незабаром може перейти в категорію дефіциту. Вона зазначила, що, найімовірніше, у Кабміні зробили дуже високу ставку на імпорт електроенергії. Завальнюк додала, що багато експертів називають цю ситуацію суто політичною, говорячи про те, що так РФ і Білорусь реагують на внутрішню політику України.

«Поки що, у листопаді, ситуація на енергоринку не буде критичною. Але це лише на кілька місяців. Все кардинально зміниться, коли по-справжньому похолодає. У грудні-січні, особливо, якщо будуть сильні морози, виникнуть проблеми. Доведеться обмежувати споживання електроенергії - або домовлятися з підприємствами про відключення кулуарно, або застосовувати віялові відключення», - заявила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Любов Завальнюк заявила, що у нас опалювальний сезон на межі зриву.