Про це він розповів у програмі «А як насправді?» з блогером Мирославою Бобровською.

На думку гостя програми, Росія має багато причин воювати з Україною і їй це дійсно вигідно. Зокрема, каже він, розширення НАТО – теж одна із причин, але далеко не на першому місці у списку, а радше десь на 20.

Як зазначає Рейтерович, істерію щодо ймовірної присутності військ США в Україні росіяни розганяють у своїх ЗМІ радше для внутрішньої аудиторії. «Для них насправді важливі інші моменти, пов'язані з їхньою імперською ідеологією, необхідністю розширення територій та збереження впливу», - підкреслює експерт.

Хоча, додає він, РФ справді недолюблює американських політологів та політиків. «Але фраза Дзержинського у них на підкірці відклалася, що без контролю над Україною прямого чи непрямого, Росія мріяти про якесь повернення до клубу глобальних гравців не може, тобто їм треба мати цей контроль», - пояснює Рейтерович.

Гість програми нагадує, що у 2014 році Росія вже втратила свій контроль над Україною, а відтак вдалася до прямого військового конфлікту. Тим не менш, переконаний він, з боку керівництва РФ це була помилка, тому що воно навіть не розуміло, наскільки іншою є Україна.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

На думку політолога, Путін та його оточення продовжують жити у парадигмі 1945 року. Зокрема, каже він, Ялтинська система підходить російському президенту і він був би не проти її повернути, встановити сфери та зони впливу РФ та США. У такому разі, підсумовує Рейтерович, Україна входить у зону впливу саме Росії і вийти з неї не може.

Як повідомляв Знай.ua, Рейтерович розповів, що транзит газу через Україну стримував повномасштабне вторгнення РФ.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів, чому люди з ім'ям і репутацією не хочуть зараз обіймати посади міністрів.