Про це він розповів у новому випуску програми «А як насправді?» з блогером Мирославою Бобровською.

«Транзит газу через Україну опосередковано впливав на інтенсивність бойових дій на Сході. Росія не зважилася на повномасштабне вторгнення, оскільки це могло б призвести до зупинки повного транзиту. ГТС - це об'єкт критичної інфраструктури, а під час бойових дій вони перебувають у зоні особливої уваги. Коли цей транзит де-факто може припинитися до 2024 року, Росія поки що транспортувати це все буде, але як буде після, ми не знаємо», - розповів він.

Рейтерович сказав, що ризики повномасштабного вторгнення реально збільшуються. Це одна з погроз, про яку ми маємо думати, вважає він, і такі погрози мають бути предметом для засідань Ради національної безпеки та оборони України. Транзит газу, відсутність транзиту газу та прогноз можливих дій з боку Російської Федерації, наголосив він, усім цим безумовно має займатися не Вітренко.

«Дійсно у 2014-2015 роках наявність транзиту газу була фактором, який стримував РФ. І їх стримувала наявність на території України великої кількості атомних станцій. Тому що у разі повномасштабного конфлікту гарантувати, що якась ракета полетить не туди і не станеться глобальної катастрофи, яка вдарить і по Росії, ніхто не міг. І наявність одного такого стримуючого чинника як газотранспортна система скоро буде прибрано. І як себе далі поводитиме РФ, ніхто не знає, це дуже складно передбачити», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі зазначив, що за сім років військового конфлікту наша країна втрачає в усіх напрямках.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Стус пояснив, чому війни майбутнього будуть відрізнятися від воєн минулого.