Політолог-міжнародник Максим Ялі у своїй програмі «Контрольний удар» розповів, які негативні наслідки терпить Україна через військовий конфлікт з Росією, заявивши про причетність до такого погіршення ситуації і наших політиків.

«Якщо відсунути емоції в сторону, за сім років військового конфлікту наша країна втрачає по всіх напрямках», - заявив Ялі.

За його словами, до десятків тисяч убитих або поранених в конфлікті, мільйонів біженців і внутрішньо переміщених осіб, що втратили не тільки постійну роботу, бізнес, а й рідний дім, сімей, до яких прийшло справжнє горе, можна додати «успіхи» держави в цілому.

«Інвестиційно Україна від війни втратила в рази, а її активи за цей час суттєво знецінилися. Якщо в «нульових», до початку світової економічної кризи, Україна розглядалася іноземними інвесторами як дуже приваблива для прямих інвестицій, то зараз... І справа далеко не тільки в «тліючому» військовому конфлікті і супутніх ризиках», - розповів Ялі.

Він вважає, що мова йде також про корупцію і беззаконня в судах, які можуть прийняти рішення всупереч всім доказам і по відвертому беззаконню - тому самому, проти якого люди виходили на Майдан і вмирали в лютому 2014 року, зробивши, здавалося б, неможливе і змусивши Януковича втекти в Ростов. Політолог зазначив, що деякі політики вчасно «осідлали» протест і здобули перемогу на виборах, обіцяючи зламати цю гнилу систему і побудувати світле європейське майбутнє.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«У перші два роки під страхом стихії і не тільки «сміттєвої люстрації» дійсно урядом Яценюка були проведені певні реформи і ліквідовані деякі схеми, зокрема щодо повернення ПДВ. Але потім під прикриттям війни і загрози нападу Росією все розгорнулося назад, і навіть почали повертати «кадри Януковича», які ці схеми і створювали», - зазначив Ялі.

Політолог розповів, що політики почали провертати «схеми» навіть гірші, ніж раніше, при цьому змушуючи найбільш працездатне населення масово емігрувати, щоб хоч якось забезпечувати свої сім'ї.

«І зростання переказів з-за кордону вже перевищує щорічно всі можливі транші МВФ, утримуючи тим самим гривню хоч якось на плаву, без яких її чекає неминучий обвал. Ну а всьому населенню виписали європейські ціни на комуналку, які стали для більшості непідйомним тягарем», - каже Ялі.

Як повідомляє Знай.ua, раніше економіст Юрій Атаманюк назвав щорічні втрати України від «Північного потоку-2».

Також Знай.ua писав про те, що Малахов розповів, як влада чинить із захисниками України.