Перед Першою світовою війною в музиці найбільш популярним був марш. Так сказав аналітик-прогнозист і консультант зі стратегії Володимир Стус у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості», міркуючи над циклічністю історичних процесів.

Як зазначає Стус, сьогодні можна бачити багато протиріч всередині держав і коаліції виникають радше ситуативні. Також він вважає, що в майбутньому воюватимуть великі блоки.

Принагідно експерт згадує Першу світову війну і на її прикладі розповідає, якими будуть наступні війни. «Тоді воював центр, який формувався до початку модерну, з колишньою провінцією. Зараз будуть воювати країни зі сприятливими умовами з країнами, що мають несприятливі умови», - переконаний він.

Також Стус відзначає, що раніше не можна було точно сказати, хто переможе у війні, зараз же результат буде очевидним: програє той, у кого гірші умови. Аналітик пояснює, що кращі чи гірші умови – це умови для колонізації.

За словами гостя програми, сьогодні можна спостерігати спад військового мистецтва до рівня примітивізму. «Можна дивитися не на техніку, а на культурну складову», - зауважує він. Зокрема, Стус розповідає, що перед Першою світовою війною в музиці найбільш популярним був марш. Принагідно експерт посилається на радянські та німецькі мемуари. «Ми маршували, і це приносило нам задоволення. Це був пік колективної солідарності», - підкреслює він. Тим не менш, каже аналітик, зараз ці процеси на мінімумі і можна спостерігати зворотні прояви.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стус припустив, що Гагаріну було б краще злітати в космос на початку 90-х.

Також Знай.ua писав про те, що Андрусів пояснив, що таке модернізація.