Громадський діяч Віктор Андрусів у програмі Петра Охотіна Tiger news пояснив, що таке модернізація.

«Модернізація як така ніколи не опирається на попередні символи і на попередню історію. Модернізація – це якраз дуже різкий розрив з тим, що є. Тобто це різке створення нового, і тоді прикручування і прив’язування його до того, що було», - каже експерт.

У якості прикладу він навів першого президента Туреччини Мустафу Кемаля Ататюрка, який змінив алфавіт (відбувся перехід турецької мови з арабської абетки на латинську).

«Це дуже різкий розрив. Але тим не менше Ататюрк не відривався від турецької історії. Тобто це було продовження величі Османської імперії і все інше. Хоча він її в символізмі якраз рубав. Чому? Тому що насправді, коли ти встановлюєш якісь нові символи, вони повинні конкурувати із символами, які захоплюють простір і мислення людей. Тобто твої символи повинні їх потіснити», - сказав Андрусів.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

За його словами, щоб нав’язати нові символи, наприклад, якісь технологічні прориви або екотренди, спочатку треба розірвати символи, які є зараз.

Як повідомляв Знай.uа, Андрусів заявив, що українці не мають перемог і не знають своїх лідерів.

Також Знай.uа писав, що Андрусів пояснив, чому війну на Донбасі називають гібридною.