У програмі Олексія Толкачова «БДСМ Україна» український громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист, автор книги «Змінити майбутнє» Віктор Андрусів заявив, що українці змогли розробити космічні технології, але найбільш опущеними в Європі так і залишилися.

За словами гостя програми, влада повинна не говорити про себе, а слухати, що про неї кажуть люди – так вимірюються перемоги. Натомість в Україні, зазначає він, ситуація протилежна: «Кожна влада старається скорчити з себе якихось реформаторів».

Принагідно Андрусів розповідає про свій нещодавній експеримент: він спробував укласти список видатних діячів України. У результаті, каже аналітик, він не знайшов і 5 таких осіб, яких хотілось би цитувати і якими хотілось би пишатись. «Три-чотири людини, таких як Горбулін, наприклад, на яких ти готовий подивитися, процитувати. Все інше – спірне», - стверджує публіцист.

Також він розповідає про дослідження Інституту майбутнього під назвою «Хто ми?». «Ми намагаємося зрозуміти, хто ми? Хто такі українці, чим вони відрізняються від росіян і так далі», - пояснює Андрусів. Зокрема, він звернув увагу на одне питання: «На чию честь ви б назвали вулицю за останні 30 років?». За результатами дослідження експерт зробив висновок, що люди нікого видатного з українського середовища не знають. Як він зазначає, деякі інтелектуали та маргінали, які проводять час в інтернеті, можуть назвати Богдана Гаврилишина, але суспільство загалом – ні.

Отже, Андрусів підсумовує, що українці насправді не мають перемог. «Ми як нація не можемо озвучувати свої перемоги. Ми їх починаємо ліпити з паперу і клею», - констатує він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів заявив, що українці втратили метрополію, позбулися колоніалізму і лишилися колоніальними.

Також Знай.ua писав про те, що Андрусів пояснив, чому українці почуваються нещасними у власній країні.