Про слабкість і силу українців розповів громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист, автор книги «Змінити майбутнє» Віктор Андрусів у програмі «БДСМ Украина» Олексія Толкачова.

Він підкреслює: на національному рівні комплекс меншовартості призводить до серйозних проблем.

«Ми починаємо колосально залежати від якихось вигаданих дурниць, міфів, історичних фейків. Наприклад, хтось почне розказувати, що американці вивчали досвід УПА, і всі починають в це вірити, бо це про нашу гідність і тому подібне. Це – результат нашої приниженої гідності. Коли на державному рівні треба вирішити якусь проблему – перше, що всі роблять, це дивляться, що робили поляки, інші країни. Люди навіть не допускають можливості придумати своє рішення. Ми реально – народ, який втратив метрополію, позбувся колоніалізму і лишився колоніальним», - каже Андрусів.

Він дає відповідь на запитання: як змінити ситуацію?

«Те, що ми десь ховаємося, кожен думає за себе – це насправді наслідок колективної ситуації. Ми реагуємо на всі комплекси: що ми принижені, не можемо ствердитись, отримати те, що ми хочемо. Ключова історія полягає в тому, щоб ми вийшли з пастки «А, є хтось гірший», «Росію залити бетоном» і так далі. Наша ідентичність і наша гідність не має існувати в протиставленні до чогось. А вона сьогодні тільки така», - робить висновок експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що філософ, публіцист та телеведучий Святослав Вишинський розповів про важливість розуміння національної ідеї.

Також Знай.ua повідомляв слова Друзенка, що Ми нація, яка культивує мазохізм.