Філософ, публіцист та телеведучий Святослав Вишинський у програмі Олексія Толкачова «БДСМ» розповів про важливість розуміння національної ідеї. На його думку, якщо українці будуть розуміти чітку мету нашого існування, то ми зможемо стати справді щасливими.

«Ми відбулися як народ. Є певна етнічна цільність українців, є мова, історія, культура, але у той же час, за визначенням українського націоналізму, нація – це організований народ відповідно до конкретної мети. Якщо ми зараз поставимо перед собою питання – що ж таке українська мета, у чому полягає національна ідея? Ми зрозуміємо, що ми 30 років незалежності б’ємося головою об стінку і ставимо собі питання – у чому полягає українська національна ідея?», - зазначив Вишинський.

За словами філософа, українці не мають чіткого розуміння національної ідеї навіть на підсвідомому рівні. На думку експерта, в українців на рівні підкірки має бути розуміння, у чому особливість українського народу, але ми крім усвідомлення, що ми прагнемо свободи, не маємо цього розуміння.

«Це призводить до того, що українська національна ідея не сформована і це бумерангом б’є по нас, як по національній ідентичності, тому що вона залишається несформованою. Не зовсім правильне розуміння «Щастя як мета». Щастя – це супровідний ефект на нашому шляху. Якщо ми маємо конкретну задачу і втілюємо її, ми відчуваємо осмисленість власного життя та існування і відчуваємось щасливими», - підкреслив Вишинський.

На думку філософа, коли ми прагнемо щастя у сенсі ефекту, то ми завжди будемо залишатись нещасливими. За його словами, це чітко корелює із ситуацією українства, бо ми завжди хочемо бути просто щасливими, але ми не готові чимсь жертвувати для цього по-справжньому.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Доки ми не відчуємо конкретної мети і не поставимо своє існування у жертву досягнення чіткої історичної мети, ми ніколи не будемо відчувати справжнього щастя, тому що наша жертовність завжди буде позбавлена сенсу», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Друзенка, що ми нація, яка культивує мазохізм.

Раніше Знай.ua поширював думку Кочеткова, що у нас немає духовної аристократії, тому що вона була знищена.