Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із провідною Тетяною Резвін.

«Міністри зараз отримують завдання для виконання з Офісу президента та для них головне виконувати завдання, які їм ставлять там. Тому у нас Кабінет Міністрів без програми, бо навіть якщо за неї проголосують народні депутати, то завдання Кабінет Міністрів все одно отримуватиме не у Верховній Раді. Як сказав Арахамія, вони пропонували масі людей йти на посади міністрів, а вони не захотіли, тому що у них бізнес і реноме», - підкреслив він.

Рейтерович сказав, що такого раніше ніколи не було, бо міністри були політичними постатями. Коли було ухвалено закон про Кабінет Міністрів, підтвердив він, там чітко прописано, що міністр – це політична постать. Міністр визначає загальну політику, наголосив він, це публічна людина, яка коментує свою діяльність. Міністр має можливість впливати на ту сферу, за яку він відповідає, вважає він, і якщо він з чимось не згоден, то пише заяву і йде.

«Але в нього десь більш-менш розв'язані руки, і він може принаймні у своєму міністерстві чітко розуміти та визначати, що відбувається. А зараз такої можливості міністрам не надають. Тому люди, у яких є ім'я та компетенція, не хочуть йти на таку посаду. А на посаді міністра тебе одразу заганяють у рамки, змушуючи звітувати перед якимось клерком з офісу. Тому на посади міністрів йдуть люди, яким нема чого втрачати», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лєсєв розповів, що чиновники, як тільки обираються у владу, віддаляються від звичайних українців.

Також Знай.ua писав про те, що Вільямс розповів, що конкуренція між різними гілками влади є кориснішою, ніж монополія.