Про це він розповів у новому випуску програми «Конституційна кухня» з Геннадієм Друзенком.

«Іноді йдеться про конкуренцію, а іноді йдеться просто про врівноваження. Тобто іноді різні гілки влади врівноважують одна одну та тримають одна одну на належному рівні. Але для того щоб конкуренція була здоровою, а не руйнівною, мають бути дуже чіткі обмеження та границі між тим, що роблять різні суб'єкти. Саме тому настільки важливою є Конституція», - повідомив він.

Вільямс вважає, що в тих системах, де влада надто сконцентрована, зокрема у президента, ті, хто працює з ним, часто йому кажуть тільки те, що він хоче почути, а не правду. Чим більше таке трапляється, тим більше сильні керівники перестають слухати будь-кого. Через це вони дуже часто зосереджують у себе всі владні повноваження, впевнений він, в цьому й полягає загроза, бо це і є загроза стабільності.

«Тому поряд мають бути люди, до яких треба прислухатися, щоб казали, коли ти щось робиш не правильно, щоб не наробити якихось дурниць. Я дуже радий був побачити, що українці не соромляться сперечатися, бо вони роблять це з любов'ю і це критично важливо для конституційної діяльності. Тому що цього не відбувається, коли є така конституція, яка призводить до надмірної концентрації влади, яка вбиває таке обговорення», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Костенко переповів риторику США в питанні ядерного роззброєння України на початку 90-х.

Також Знай.ua писав про те, що Костенко розповів, чому Народний Рух не запропонував почати будівництво нової української держави з нової Конституції.