Цієї теми він торкнувся в ефірі програми Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Дійсно, на початку 1990-х років існувало глибоке розуміння необхідності нової Конституції. Це розуміння базувалося на досвіді польської «Солідарності», хоча вона у своїй країні спрацювала набагато краще, ніж Народний Рух в Україні. Адже в Польщі влада виконала свою частину домовленостей, і Бальцерович почав реформи разом з президентом Ярузельським. Тому «Солідарність» просунулася в демократизації своєї країни набагато далі, ніж Народний Рух. Результати цього ми можемо бачити зараз. Іншим прикладом послужили балтійські країни». - каже він.

За його словами, в цих країнах після здобуття незалежності не стали розробляти нові Конституції, а повернулися до тих, які існували до радянської анексії.

«При цьому все інше законодавство, в першу чергу економічне, вони запозичили у сусідніх країн. На мій погляд, і Україні слід було вчинити так само», - каже Юрій Костенко.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розповів про процес ядерного роззброєння України.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Костенка, політичне рішення про денуклеаризацію України було прийнято ще до того, як вона стала незалежною.