Свою думку чиновник висловив у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило».

«Приватизувати державні активи – це означає відпустити їх на волю. І відпустити не тільки для того, щоб вони самі шукали себе, а щоб їх відразу купив новий власник. Якщо він купує їх на аукціоні, то сплачує справедливу ринкову ціну. За нашими розрахунками кожна гривня, вкладена в приватизацію держмайна, принесе власнику 4-6 гривень. Ось і є економічне відродження. Ми бачили процеси приватизації, наприклад, у країнах Західної Європи. Вони завжди викликають сильний резонанс, опозиція починає обурюватись, що зараз все розпродадуть, а людей викинуть на вулицю», - розповідає гість програми.

Але, за його словами, це далеко не завжди відповідає дійсності.

«Потрібно насамперед дивитися на цифри та на факти. Так, на державних підприємствах зазвичай працює більше людей, ніж потрібно. І якщо туди приходить ефективний власник, то він проводить скорочення – або це робить сама держава. Але за статистикою середній українець, звільнений у цьому випадку, знаходить собі нову роботу за півтора місяця», - каже Дмитро Сенниченко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше київський завод «Електронмаш» був виставлений на онлайн-аукціон.

Також Знай.ua повідомляв, що патріотичні сили провели у Києві масову акцію, засудивши зокрема приватизацію державної власності.