Про це він розповів у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Будь-яке залякування призводить до хаосу в країні. А хаос - це не контрольована ситуація, яка супроводжується викидом непотрібних емоцій і це призводить до безпорядку в країні. Владі може бути вигідний цей хаос для того, щоб будувати власні політичні стратегії і здобувати підтримку в масах. Владу не цікавить мисляча людина, їх більше цікавлять емоції і саме тому люди на виборах голосують емоціями. Якщо влада зацікавлена зберегти владу, то один зі способів – це налякати всіх війною», - розповів він.

Семенюк сказав, що залякати громадян і дати через певний час ліки для того, щоб начебто вилікувати цей страх, повідомив він, і це може бути якийсь кандидат на виборах, який запропонує адекватний сценарій захисту і збереження нації. РФ зацікавлена в посіянні страху, вважає він, тому що в такий спосіб можна дати проявитись опозиційним політикам, які підтримують Кремль. І через страх владу в Україні теж можна контролювати, підкреслив він, і витягувати на певні переговори, які вигідні Кремлю.

«Те, що велике скупчення військ РФ біля наших кордонів не є випадковим – це вже очевидний факт. Очевидно, що повноцінне вторгнення в Україну не виключається з точки зору військової стратегії теж, тому що просто так війська не стягують. А якщо стягують війська, то це є певні видатки колосальні фінансові, просто так держава не може їх витрачати. Останні заяви, які лунають останні 7 років про глибоку інтеграцію України в Євроатлантичну спільноту, НАТО і ЄС, Росія це розуміє як загрозу для своєї територіальної цілісності, тому вони стягують війська», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт прокоментував відсутність представників низки країн на саміті Великої двадцятки.

Також Знай.ua повідомляв, що Волковський високо оцінив виступ Володимира Зеленського на Генеральній Асамблеї ООН.