Політолог-міжнародник Микола Волковський в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, як пройшов виступ президента України Володимира Зеленського в ООН.

Микола Волковський оцінив виступ Володимира Зеленського під час Генасамблеї ООН.

“Потрібно змінювати взагалі систему всієї колективної безпеки. І він говорить про те, що міжнародній організації потрібно оновлюватись. Оновлювати, змінювати статутні документи, змінювати підходи, і взагалі по-іншому дивитися на саму проблему мирного врегулювання конфліктів… Якщо дивитися на вік з заснування ООН, то вже ООН 76 років, можна сказати, що вона досягла вже пенсійного віку. З точки зору її історичної пам’яті. А Володимир Олександрович висловив думки, які він вважає за потрібне. І показав всьому світу, що потрібно задумуватися і більш акцентувати свою увагу навіть над українським питанням”, - сказав Волковський.

Він зазначив, що всі 20 хвилин виступу Володимир Зеленський говорив про те, що не встиг сказати під час попередніх двох виступів.

“Можливо, навіть Володимир Олександрович трішечки зі свого боку навіть не використовував спічрайтерів, а сам, не те що писав тексти, а трішки виходив в сторону тексту. Якісь свої думки, емоції він віддав під час Генеральної Асамблеї. Тому що дійсно дуже мало таких прецедентів було історичних, коли виступали лідери держав… Неординарний підхід, на це звернули увагу дуже багато країн. Навіть департамент Європи та Євразії і державного департаменту Сполучених Штатів бюро відразу відреагували і підтримали саме його виступ”, - додав Микола Волковський.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ставнійчук зазначила, що в останні п'ять років Генасамблея ООН щоосені приймає резолюцію по Криму.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Якубін заявив, що Зеленський зараз навряд чи знову зустрінеться з Байденом.