Про це вона розповіла у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило».

На її думку, вона робить діловодство більш прозорим та зручним.

«Нещодавно ми з Міністерством інфраструктури підняли питання: у нас було Євро-2012, ми будували інфраструктуру по всій країні, але сьогодні знайти проєктну документацію по частині об’єктів Євро-2012 просто неможливо», - каже вона.

Тому ідея тримати проєктну документацію в єдиному електронному реєстрі – найкращий вихід.

«Електронна система взаємодіє з десятками інших державних реєстрів: з реєстрами Міністерства юстиції, які веде податкова, які ведуть саморегульовані організації, вносять інформацію про своїх учасників, про архітекторів, інженерів технічного нагляду й таке інше. Можливо, наступний крок – зробити певний симбіоз електронної системи з ПроZорро, щоби бачити: ось є документація, був такий генеральний підрядник, були витрачені так кошти, такі матеріали. І щоб вся інформація була в єдиному місці, щоб можна було все перевірити. І неважливо, яка влада сьогодні, який уряд, який міністр. Але інформація не загублена і використовується всіма, кому вона потрібна», - зазначає народний депутат.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ці новації також матимуть вплив на місцеву владу, що особливо важливо під час запровадження реформи з децентралізації. Завдяки прозорості обігу документації відпаде потреба в тому, аби давати хабаря чиновникам. Відтак цифровізація будівельної галузі сприятиме зменшення рівня корупції в Україні.

Знай.ua повідомляв, що Ігор Новіков вважає: зараз настав час стрімких і незворотних змін.

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».