Про це він розповів у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило».

«Історія циклічна з точки зору, що багато речей будуть схожі на минуле. Наприклад, ситуацію в економіці сьогодні лякаюче легко можна порівнювати з тим, що було на початку ХХ століття. Ті ж технологічні зміни, перехід від коня до автомобіля. Двох світових воєн не було, все інше дуже схоже. Світ не повернеться до того, що було п'ять років тому, але він дуже легко може повторити те, що було 100 років тому», - стверджує він.

Коли його запитують, що зміниться протягом 5 - 10 років, завжди є спокуса сказати «Все!». Але як воно зміниться - це питання не до футурології, а до кожного з нас.

«Тому що старе вже зламалося, а нове ще не винайшли. Може бути, як ти захочеш в якійсь окремій ніші. Немає такого статус-кво, що всі ми будемо працювати онлайн. Друга сфера, яка мене лякає - це професії, працевлаштування. Тому що та автоматизація праці, яка знаходиться буквально за рогом, ставить під сумнів існування такого інституту розподілу добробуту на планеті під назвою «Робота». Але що з цим робити, відповіді немає», - зазначає футуролог.

Багато хто говорить, що застарів капіталізм і репрезентативна демократія. Навіть моделі технологічного соціалізму застаріли: Китай змінюється дуже сильно в відверту диктатуру. Ми розуміємо, що це вже вчора.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що сьогодні Україна повертається до ситуації, яка була при Януковичі.

Також Знай.ua повідомляв, що Стус припустив, що Гагаріну було б краще злітати в космос на початку 90-х.