Про це у програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» розповів фінансист, інвестиційний банкір Сергій Фурса.

«Ми повертаємося до ситуації, яка була при Януковичі, - говорить він. - Так, було б політично складно зараз сказати: «Ринок визначає ціну на газ». У п'ять разів вище. Це було б політично дуже складно. Але це було б відповідально. Так само зробили у Прибалтиці в 90-ті. Ось саме так і зробили».

Всі країни світу через це проходять, відзначає Фурса.

«Коли тільки запустили ринок, «Нафтогаз» давав кращу ціну. Коли в АТБ з'являються дешеві яйця, через годину знає весь район, і всі біжать туди. Точно так зараз клієнти перейшли б до «Нафтогазу», ми б позбулися «фірташезалежності» на ринку газу. Плюс це було б стимулом менше споживати, більше економити, тому що реально дуже дорого», - зазначає Фурса.

Але ми упустили цей шанс, вважає він.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

«Постійно прибуток йшов до бюджету, а зараз «Нафтогаз» виходить і каже: «Ой, дайте нам грошей!». І їм дали 47 мільйонів зверху. Повернули доходи, втрачені за рахунок втрати транзиту. Але це ненормальна ситуація, коли державна компанія в рамках боротьби з олігархами продає їм газ за ціною в п'ять разів менше ринкової», - резюмує він.

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».

Також Знай.ua повідомляв, що Стус припустив, що Гагаріну було б краще злітати в космос на початку 90-х.