Про це він розповів у програмі «Акценти» з блогером Тетяною Резвін.

За словами експерта, люди, які мають лише мінімальну пенсію, витрачають всі кошти на їжу, ліки та комуналку. До того ж він акцентує на тому, що з початку року вартість продуктів харчування в Україні зросла близько на 25%. Спірідонов зазначає, що за пенсії 2 600 гривень у відсотковому співвідношенні також буде 25%. Отже, констатує він, рішення влади збільшити суму мінімальної пенсії дасть пенсіонерам змогу просто залишитися на тому ж рівні життя, на якому вони і були.

Принагідно гість програми зазначає, що набагато важче доводиться самотнім пенсіонерам. «Практично всі перебувають біля межі виживання або за цією межею», - підкреслює він. У такому разі, каже Спірідонов, їм доводиться шукати хоч якісь методи заробітку, якщо вони, звісно, ще мають сили. Також експерт додає, що у разі хвороби такий пенсіонер на свою пенсію зможе хіба що оплатити продукти та комуналку, а ось лікування – ні.

Загалом же, каже він, підвищення пенсії просто не може наздогнати той індекс інфляції, який є насправді, а не той, який показують людям. «Наразі йде продовольча криза у всьому світі, і директор продовольчих програм ООН нещодавно попросив у Ілона Маска шість мільярдів доларів, щоб люди не голодували. І відповідно у всьому світі ціни на продукти харчування зростають», - зазначає Спірідонов.

Як повідомляв Знай.ua, Спірідонов розповів, у якому стані зараз перебуває українська політика.

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.

https://youtu.be/ULgvQMDSQaA