Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

За його словами, одним із факторів впливу на рейтинг Джо Байдена є ситуація з пандемією в США та прийняті адміністрацією президента рішення щодо обов'язкової вакцинації, через що наростає розкол у суспільстві. Крім того, припустив політолог, спроби адміністрації Байдена «перезавантажити» відносини з Кремлем і не вводити санкції проти Північного потоку-2, а також прорахунки під час виведення військового контингенту з Афганістану негативно вплинули на рейтинг підтримки політики чинного президента.

«Листопадовий рейтинг схвалення діяльності президента США Джо Байдена впав до 37,8%. Такі дані констатовані в результаті опитування, проведеного USA Today спільно із Саффолкським університетом. Відповідно до соціології, це найнижчий показник з його вступу на посаду. До цього варто додати програш кандидатів від демократів на нещодавніх виборах губернаторів у двох штатах. Особливо показовим є програш у штаті Вірджинія, у якому Байден на минулорічних виборах здобув впевнену перемогу на президентських виборах», - розповів Ялі.

Політолог зазначив, що губернаторські перегони у Вірджинії, які завжди проводяться через рік після президентських виборів, тривалий час розглядалися як вирішальний фактор, що визначає популярність чинного президента і передує проміжним виборам, які пройдуть у США рівно через рік.

«Якщо подібний тренд продовжиться, то демократи, напевно, втратять контроль над Сенатом, де зараз вони мають перевагу за рахунок віцепрезидента США Камали Харріс. Отже, адміністрації Байдена буде вкрай складно виконувати свою програму дій», - заявив Ялі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він висловив припущення, що Зеленський і Путін бояться зустрічатися один з одним.

Також Знай.ua повідомляв, що Трюхан назвав створення Кримської платформи дипломатичним успіхом України.