У Європарламенті вважають неефективним закон про деолігархізацію, підписаний президентом України Володимиром Зеленським 5 листопада. Про це заявила віце-президент Комітету асоціації "Україна-ЄС", депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель під час дебатів у Європарламенті, повідомляє 112.ua.

"Але проблема олігархізації (в Україні, – ред.) добре окреслена і очевидна. І ми дійсно повинні уважно придивитися, як ми можемо знайти інструменти роз'єднати політичні та бізнес-інтереси, медіа-інтереси. Це неприйнятно і це просто політичні інструменти, які використовує президент, щоб протистояти опонентам. І це розчаровує великий відсоток громадян і членів нашої делегації. І це дійсно нонсенс, тому що Україна і далі хоче нашого захисту. Набагато краще їм буде відмовити і попросити Офіс президента переписати цей закон і знайти інший підхід", – зазначила вона.

Віола фон Крамон Таубадель підкреслила, що європейські партнери вкладаємо багато грошей в Україну, але недостатньо перевіряють, чи використовуються кошти за призначенням.

"Ми як європейські партнери вкладаємо багато грошей в Україну. Так як я недавно повернулася з України, можу вам сказати, що деякі мої партнери сильно розчаровані Україною... Ми не перевіряємо достатньо, куди йдуть гроші, ми не використовуємо свій політичний вплив. Я настійно рекомендую всім і кожному, і комісії, і європейської делегації – використовувати цей політичний важіль і не миритися з цим. І робити так, щоб ці гроші йшли для населення, на втілення реформ, на розвиток демократії. Тому що більшість цих проблем дійсно ускладнюють Антикорупційний механізм", - зазначила євродепутат.

Вона також підкреслила, що питання високого рівня корупції в Україні має підніматися в стінах Європарламенту, зокрема, нормально не функціонує кілька місяців НАБУ і прогресу в цьому питанні не видно. Крім того Віола фон Крамон Таубадель звернула увагу на недостатній рівень втілення реформ в Україні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, 6 листопада, закон" про олігархів "№5599 був опублікований в газеті" Голос України " і почне діяти через 180 днів.

Детальніше про прийнятий закон тут.

Як повідомлялося, 22 вересня нардепи зібралися, щоб розглянути закон про олігархів, не дочекавшись висновку Венеціанської комісії.

Під час розгляду закону про олігархів на той час перший віце-спікер ВР Стефанчук максимально сприяв пропозиціям "слуг народу", в тому числі в розгляді за скороченою процедурою - нардепи не змогли поставити свої правки в залі. Хоча майже всі фракції і групи (за винятком "Слуги народу") були проти. Вони вимагали розгляду поправок від кожної фракції.

У підсумку закон прийняли, проте через день в ньому знайшли колізію. У фінальному тексті, який проголосувала ВРУ, було прийнято три поправки (№396,398,406), які по - різному викладають п'яту статтю закону-як визначається олігарх, а отже, суперечать один одному.

Зокрема, була прийнята правка екс-спікера ВР Дмитра Разумкова про те, що людину до реєстру олігархів вноситиме НАЗК за зверненням спеціальної комісії. 3 листопада Рада розблокувала підписання цього Закону.

Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, отримані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами