Про це він розповів у своєму блозі «Підсумки тижня».

Як розповідає експерт, економічна ситуація в Україні сьогодні настільки складна, що держава навіть просила про аварійну допомогу. Зокрема, каже він, йдеться про закупку, утричі дорожчу за ринкову білоруську енергетику. «Тому що система у певний момент опинилася перед блекаутом через зупинку трьох блоків вугільних ТЕС, на яких не вистачає вугілля», - пояснює політолог.

Бортник додає, що Україна також чекає на зафрахтоване з Польщі, ПАР та інших держав вугілля, а тим часом РФ блокує транзит казахстанського вугілля. «Україна чекає на вугілля, без якого справді теплова енергетика, яка виконує роль маневрених потужностей на піках споживання, може опинитися в глибокій кризі», - розповідає він. Експерт зазначає, що через це Україні доведеться й надалі закуповувати у Білорусі або ж готуватися до віялових відключень, від яких всі відвикли ще з середини 1990-х років.

Також політолог зауважує, що Україна, маючи нехолодний листопад, вже наштовхується на такі кризи і це демонструє всю складність ситуації з енергетичним сектором.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що влада провалила підготовку до опалювального сезону.

Також Знай.ua писав про те, що кошти від зелених облігацій мають піти на виплату боргів за зелену енергію.