Про це стало відомо з програми «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«Газ дорожчає. Світло подорожчає втричі. Наша влада провалила підготовку до опалювального сезону. І тепер намагаються зробити хоч щось. Але постраждають, як звичайно, прості українці», - заявила Котенкова.

За її словами, доставка газу – це болісна тема: нам обіцяли, що її не підвищуватимуть, потім обіцяли, що ціну знизять, а в результаті з 1 січня 2022 року вартість доставки газу планують підвищити. Наразі, каже журналістка, залишається питання, скільки ми заплатимо.

Точна ціна доставки на газ залежить від постачальника. З цієї причини і дорожчатиме послуга буде по-різному: у деяких областях ціна досягне позначки 8 гривень за кубічний метр. Примітно, що приблизно таку суму українці віддають і за саме блакитне паливо. Тобто два тарифи – на газ та на його доставку – приблизно однакові», - розповіла Котенкова.

Вона додала, що деякі постачальники блакитного палива хочуть підняти ціну на його транспортування приблизно вчетверо. Також, за її словами, точна сума, яку клієнт має сплатити за доставку газу, розраховується в індивідуальному порядку. Остаточна ціна, зазначила журналістка, зокрема залежить і від того, скільки кубічних метрів блакитного палива було використано сім'єю за рік, а оплачується послуга навіть тоді, коли в будинку газом не користуються.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

«Тепер варто очікувати на рішення Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг. Якщо ж у Нацкомісії таку ініціативу щодо підвищення цін схвалять, то українці платитимуть практично вчетверо більше», - зазначила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що первинний ринок нерухомості подорожчав, тому що забудовники підняли ціни на квартири.