Про це він розповів у новому випуску програми «Акценты» з ведучою Тетяни Резвін.

«Насправді причин для подорожчання цін на квартири кілька. Є первинний і є вторинний ринок житла. Вторинний ринок житла завжди тягнеться за первинним, а первинний ринок нерухомості подорожчав, тому що забудовники підняли ціни на квартири. Люди стали більше купувати квартири в будинках, які будуються, особливо системні гравці. Це ті, які купують не одну квартиру для себе, а купують відразу багато квартир», - розповів він.

Кудояр сказав, що підняття ціни забудовниками – це нормальне явище, коли на квартири є попит. Подорожчання при цьому невід'ємно пов'язане з тим, впевнений він, що в цьому році подорожчали ціни на всі будматеріали. У зв'язку з чим забудовник намагається наздогнати своїм прибутком, повідомив він, тому якщо є попит і подорожчали будівельні матеріали, то чому б не підняти ціну.

«Протягом останніх трьох років весь час зростають ціни на нерухомість, коли на 10%, а коли і на 15%. Зараз ціна виросла на 20% за рік і треба розуміти, що в Україні ще працюють і іноземні гроші. За допомогою наших покупців на первинку стали виходити системні іноземні гравці. Нашу нерухомість купую і ізраїльські інвестори, і німецькі, які інвестують гроші на етапі закладки котловану для того, щоб після здачі будинку перепродавати квартири дорожче», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів про подорожчання тарифів на опалення і гарячу воду.

Також Знай.ua писав про те, що Павловський розповів про відповідальність влади за ціни на газ.