Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«У України на сьогоднішній день на світовій арені друзів як таких не має. Є партнери, вороги, країни індиферентні, і вони навіть не знають, що тут відбувається. Взагалі у країн у міжнародних відносинах рідко бувають нерозлучні друзі. Тим більше зараз, коли тенденція рухається до того, що країни виходитимуть зі своїх інтересів, прагматичних міркувань, цинічних та економічних розрахунків. Тому Україна друзів не має, а є ситуативні союзники та партнери», - розповів він.

Куса сказав, що наші партнери та ситуативні союзники – це країни Заходу, ЄС, США, Канада та Туреччина, тобто країни колективного Заходу. Багато в чому цей союз ґрунтується на протистоянні з Росією, вважає він, після 2014 року він створився. І загалом вони були єдиними, хто нас підтримав, повідомив він, до кого ми могли звернутися для стримування Російської Федерації.

«Вони нам допомагають, тому що ми маємо спільну позицію щодо Росії, і ми тут збігаємося. Ми маємо схожі інтереси і ми зацікавлені в тому, щоб стримувати амбіції військово-політичні Російської Федерації в регіоні, і вони в цьому зацікавлені. Також є ідеологічна близькість, хоч і не повна. Тобто частина українських політиків та суспільство вважає, що ми маємо бути афілійовані із Заходом, маємо приймати Західні закони, правила, культуру та будувати модель держуправління на базі Заходу», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знай.ua повідомляв про те, що Ерфан Кудусов нагадав, що Росія не вперше окупувала Крим.

Також Знай.ua повідомляв про те, що Шеховцов розповів про зв'язки СРСР із вкрай правими силами у Німеччині.