Про це стало відомо з програми «Суть подій» для каналу Знай.ua.

Журналістка повідомила, що кулуари Верховної Ради, на думку нардепів, потребують ремонту. За її словами, у ЗМІ вважали, що за виділену на створення пресцентру суму можна придбати 10-кімнатний будинок в елітному котеджному містечку у Києві із землею на березі Дніпра із власним причалом.

«Давайте порівняємо і ми, тільки по-іншому? На субсидії у 2022 році виділяється 38 млрд, що на 11 мільярдів менше, ніж цього року – 47 млрд грн. Цих грошей однозначно не вистачить, тож суму на субсидії доведеться збільшувати перед наступним опалювальним сезоном. Цієї зими субсидію отримали 2,4 мільйона українців», - розповіла Завальнюк.

За її словами, для 10, 5 мільйонів пенсіонерів виділено на дотацію Пенсійному фонду 201 млрд грн, стільки ж, скільки у 2021 році. При цьому, зазначила журналістка, борг ПФУ перед Казначейством зріс на 13 млрд грн і сягнув 75 млрд грн.

«Прожитковий мінімум, закладений до бюджету 2022 року, збільшується на 196 грн – до 2589 грн, або на 8,2%, що аж на 1 процентний пункт більше за інфляцію. При тому, що цей прожитковий мінімум не відповідає реаліям, і фактичний прожитковий мінімум давно цю суму суттєво перевищив», - заявила Завальнюк.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Журналістка впевнена, що Україні є куди витратити гроші, але при цьому з бюджету буде виділено 42 мільйони гривень на проведення капітального ремонту парламенту та на закупівлю дорогих меблів для депутатів.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що влада мала зайнятися вирішенням питань енергетичної кризи ще влітку.