Про це він розповів в інтерв’ю виданню Kyiv.Press.

«З точки зору формування тарифів на газ новий закон про ЖКП вважаю провальним», - заявив Тихонов. Він розповів, що була думка ще в попередньому скликанні Верховної Ради розбити платежі на різні платіжки для більшої справедливості, оскільки лічильники у багатоквартирних будинках обслуговуються однаково, а будинки при цьому відрізняються.

За його словами, великі будинки платять більше, а крім цього сплачується також абонплата, обслуговування тепломереж, лічильників, незалежно від того користується людина послугою чи ні. «На звичайну квартиру середня кількість платежів зросла з 2-3 до 15. Кожна платіжка — комісія в банку. У результаті платити доводиться більше, ніж до того, як платежі розділили», - каже Тихонов.

Він додав, по-іншому складається з тими будинками, у яких зараз ж власні котельні та створене ОСББ. «Там зараз катастрофа з цінами на газ «для населення» на опалення», - зазначає радник. Він пояснив, що ці будинки мають безпосередні договори з «Нафтогазом», який скоротив для них щомісячну норму газу на 20-30%.

«Тепер їм потрібно докупити газ, але вже за цінами 20,5 тисяч за тисячу кубометрів у жовтні і в листопаді по 36,5 тисяч. Ніхто за такі гроші газ купувати не стане. Це вп’ятеро дорожче за оголошену ціну – 7,5 тисяч гривень за тисячу кубометрів», - зазначив Тихонов.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новак заявив, що українцям слід сподіватися на теплу зиму.

Крім цього для Знай.ua журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.