Про це він розповів на своєму YouTube каналі.

«Російський «Газпром» зупинив транзит газу до Угорщини через територію України. Найбільша проблема станеться тоді, коли буде зупинено весь транзит, і виявиться, що жодного реверсу немає, а ми просто купували російський газ за біржовими цінами, ще й через прокладку», - каже Попенко.

Він наголосив, що про це впевнено заявляв Арсеній Яценюк. Експерт додав, що загалом ми мали 7 років на вирішення газового питання, подарованих американськими санкціями, і за цей час було багато обіцяно. За словами Попенка, починаючи з 2015-17 р., коли ще голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв обіцяв, що вже 2020 року Україна стане чистим експортером газу, і відмовиться від російського корупційного газу.

«За ці 7 років ми зробили трохи більше, ніж нічого. А Росія – працювала й у результаті, хоч і із затримкою – але запустила «Північний Потік-2». І вже навіть почала заповнювати газом. Тепер РФ починає застосовувати її як стратегічну економічну зброю проти України», - заявив Попенко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.