Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«Гібридна війна щодо України йде досить довго і нічого нового насправді ніхто не винайшов. Гібридні війни використовують одні й ті самі механізми, просто це вже обволікається соціальними мережами, телебаченням, а так уже тривалий час використовуються одні й ті самі методи. Будь-яка дія у гібридній війні супроводжується інформаційним шлейфом. Звісно, в Україні завжди звинувачують руку Кремля, але в ситуації з біженцями її видно однозначно. Тому що за всієї поваги до білоруського народу, я не можу сказати, що умовний білоруський лідер є самостійною фігурою», - розповів він.

Лісний сказав, що зараз Лукашенко вже не виборює свою країну, він виборює своє виживання. І тут ми починаємо бачити цинізм, непередбачуваність, наголосив він, і не готовність до компромісу. Найстрашніше з цього всього, вважає він, що Україна спочатку була під прицілом цього заходу. Якщо біженці будуть якийсь час жити на території України, то за рахунок чого, кого і яких ресурсів ми їх годуватимемо, лікуватимемо, даватимемо дах над головою, риторично питає він, і потім вийде, що не всі зможуть поїхати до ЄС.

«Не порадившись з Україною, вирішують, що біженці у нас житимуть якийсь період. А цей період – це не один і не два дні, потрібно буде купа документів, бо ця процедура є дуже складною. Якщо це політичний біженець, то він має це довести, і не зовсім зрозуміло, як він це робитиме з території України. Але він міг би з таким успіхом жити в успішнішій країні та користуватися правами, якими користуються всі біженці, а тут виходить, що це хочуть на Україну перекинути», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чого домагається Лукашенко у ситуації на польсько-білоруському кордоні.

Також Знай.ua писав про те, що Соколовська розповіла, якими можуть бути наслідки навали мігрантів на польському кордоні.