Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар з Максимом Ялі».

Політолог розповів, що натовпи мігрантів із Близького Сходу штурмують польський кордон, намагаючись подолати загородження з колючого дроту, за чим спостерігають озброєні правоохоронці та спецслужби Білорусі. Він зазначив, що у ЗМІ з'являється все більше інформації та версій про те, що подібні дії є навмисними та підготовленими, мігрантів із Близького Сходу координують та готують до прориву польського кордону завчасно у спеціальних таборах для біженців на території Білорусі.

«Наскільки це відповідає дійсності, без доказів сказати важко. Але очевидно, що без контролю та схвалення білоруської влади це було б у принципі неможливо. Тоді варто поставити резонне запитання: чого домагається подібними діями Лукашенка? І чи це не є відпрацьованою технологією?», - каже Ялі.

За його словами, перше, що впадає у вічі і вказує на невипадковість подібних подій – це їхнє повторення. Він нагадав, що подібну картину, хоч і в менших масштабах, ми вже спостерігали цього літа на кордоні Білорусі з Литвою.

«Технологія створення хаосу на кордоні з ЄС виявилася успішною, і тепер керівництво Білорусі вирішило її повторити з Польщею. Але вже у більшому масштабі. Здебільшого це громадяни з Іраку, Афганістану та Сирії, які прилітають до Мінська, а потім пішки намагаються проникнути до Польщі, а далі до Німеччини», - розповів Ялі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, політолог Максим Ялі розповів про те, хто такі антивакцинатори.

Також Знай.ua повідомляв, що Кучухідзе розповів про особливості державного регулювання цього бізнесу в різних країнах.