Про це стало відомо з його програми «Контрольний удар».

«Мабуть, найстрашніший і найжахливіший наслідок коронавірусної епідемії полягає в тому, що відбувається дегуманізація українського суспільства небаченими темпами», - заявив Ялі.

За словами політолога, це вже загальносвітовий тренд, але на пострадянському просторі він виявляється гострішим і глибшим, зважаючи на архаїчність суспільства, тоталітарну спадщину та деякі інші причини.

Так, зазначив Ялі, за соцопитуваннями, зокрема, Українського інституту майбутнього, суспільство поділилося практично наполовину – 49/51% – на прихильників та противників вакцинації, останніх із яких також називають «антивакцинаторами».

«За моїми особистими спостереженнями серед так званих «антиваксерів» переважають представники старшого покоління. Умовно, 45-50+ і старше. І чим старше покоління, тим більше серед них «антиваксерів». Цьому є логічне пояснення. Це люди, які виросли та сформувалися в СРСР та пережили кілька соціальних катастроф: розвал Радянського Союзу та лихі 90-ті. Тобто жорстоко обдурені владою щонайменше двічі», - розповів Ялі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що імунолог Борис Донський заявив, що не варто відмовлятися від вакцинації і розповів про ефективність вакцин.

Також Знай.ua повідомляв, що Віктор Сердюк розповів, які права пацієнтів порушуються в Україні найчастіше.