Вона розповіла про це у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

За словами політолога, жодна країна не має бажання впускати біженців, але всі мають квоти на це. «Вже в чому іншому, а в нелегалах браку немає», - підкреслює експерт. Серед європейських держав, розповідає вона, найбільші квоти має Німеччина, що призвело до різанини в Кельні, а найменші – Естонія, яка намагається вижити мігрантів.

Щодо Польщі Соколовська каже так: це велика держава з великими квотами на біженців, а відтак і з великими проблемами. «Поляки, як і французи, чужих не люблять, вони навіть українців насилу приймають. А тут доводиться приймати абсолютно несхожих людей – у Польщі навіть використовується формулювання «іноземці, які візуально відрізняються», - каже вона.

На думку експерта, сьогодні Польщу можуть звинуватити в тому, що вона поводиться нелюдяно і її дії не відповідають гуманітарним принципам. «Ці люди хочуть отримувати допомогу, а поляки не хочуть її платити. І тут з боку Лукашенка прилітає така граната», - підкреслює вона.

З іншого боку, міркує Соколовська, і запустити мігрантів Польща не може, оскільки тоді їх з’явиться ще більше. «Польщі зараз треба домовлятися з Україною, щоб вона стала залізним заслоном, і хоч би на своїй території відловлювала всіх нелегалів», - міркує політолог і додає, що, тим не менш, технічно це втілити важко.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жорін пояснив, що мігрантська криза в Польщі – лише початок російської агресії.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус запропонував Польщі допомогу з навалами мігрантів.