Свою думку він висловив у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«Коли кажуть, що COVID-19 стане звичайним грипом, важливо правильно це інтерпретувати. Йдеться про те, що восени 2022 року на нас очікує різке зниження смертності від коронавірусу – до того рівня, який несе грип. Слід пояснити, звідки беруться такі прогнози, наскільки вони коректні та адекватні. Звичайно, мені хотілося б, щоб так все й було, але ми знаходимося у пастці позитивних новин та очікувань. Але я думаю, що агентство Reuters, яке розповсюдило цю інформацію, у цьому випадку близьке до істини – насправді так і буде, це очевидно. І річ тут не в наших бажаннях», - каже гість програми.

Він навів аргументи на підтримку цієї позиції.

«Ми пройшли або ось-ось пройдемо точку, в якій сформується колективний імунітет. Зменшення смертності обумовлено кількома причинами. Зокрема, люди, які були вразливі для цього вірусу, здебільшого вже померли. Крім того, зараз, за даними епідеміологів, від трьох до чотирьох мільярдів людей вже перехворіли на коронавірус», - зазначає Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він оцінив ефективність тестування на коронавірус.

Також Знай.ua повідомляв, що Якименко прокоментував медичні реформи Уляни Супрун.