Його коментар було висловлено у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Я нещодавно спілкувався у Києві з гостями з Великобританії, і вони також незадоволені низьким рівнем тестування у нас. Але важливий бік питання про тестування на коронавірус – етичний. На мою думку, якщо у вас немає грошей на лікування в стаціонарі, то витрачати їх на ПЛР-тест – це злочин. Тим більше, що інформативність таких тестів дуже низька. Я можу назвати безліч прикладів, коли люди хворіють, але тест дає негативний результат. Буває, що такі люди навіть потрапляють до реанімації», - розповідає експерт.

Він вважає неприпустимим пов'язувати протиепідемічну безпеку із тестуванням.

«Зараз стверджують, що як тільки ​ти перехворів, потрібно дістатися найближчого пункту вакцинації. Хоч на карачках, але приповзи вакцинуватися. Я вважаю такий підхід надзвичайно некоректним. Сам я солідаризуюсь із позицією Ольги Голубовської: після одужання в організмі йдуть такі процеси, в які не можна втручатися з вакциною», - вважає Анатолій Якименко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він дав свою оцінку медичним реформам Уляни Супрун.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Якименка, зараз уперше в історії України влада не применшує, а перебільшує масштаби епідемії.