Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Передусім Якименко зазначає, що Супрун не зробила нічого нового. «Її не можна назвати суб'єктом, вона нічого не вирішувала та нічого не розуміла в українській медичній системі», - пояснює він.

Водночас експерт стверджує, що Супрун довелося завершити почате до неї, що нікому не вдавалося. «Це найкраще підходить для головної ідеї нашої еліти: доопрацювати до пенсії, добудувати будинок та пристроїти дітей», - міркує гість програми.

За його словами, сімейні лікарі, які не підкоряються нікому, стали буквально новим рівнем юрисдикції. Принагідно Якименко проводить аналогію з армією: не можна уявити, щоб рядовий підкорявся передусім і тільки головнокомандувачу, а не сержанту. Тим не менш, каже публіцист, у медичній сфері зараз все саме так і відбувається: «Сімейний лікар теоретично підкоряється президенту, а практично – нікому».

Водночас він зауважує, що при Супрун система охорони здоров’я в Україні насправді опинилася під керівництвом Гройсмана. Саме він, підкреслює Якименко, і дав розпорядження головним лікарям роздати гроші сімейним лікарям. Також експерт зазначає, що подати це як реформу все ж таки не вдалося.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко розповів, наскільки адекватна команда керує українською охороною здоров'я.

Також Знай.ua писав про те, що Якименко розповів, яким чином потрібно боротися з COVID-19 в Україні.