Про це Анатолій Якименко розповів у своєму блозі на YouTube.

«Якщо ми апелюємо до букви закону, епідеміології та правил епідеміології, то, безперечно, у нас не був перейдений епідпоріг. Але треба розуміти, що епідпоріг для COVID-19 – це дуже умовна категорія, тому що епідпоріг розраховується на статистичних показниках, які вираховуються на десятирічному відрізку», - підкреслив він.

Якименко сказав, що COVID-19 – це молода нозологія, з якою ми знайомі всього два роки, тому ми не можемо розрахувати епідпоріг. Якщо COVID-19 зарахувати до ГРВІ та прирівняти його в статистику з грипом, повідомив він, то тоді насправді у нас епідпоріг ніколи не перевищувався. Тому владі залишається спиратися тільки на кількість померлих, впевнений він, а це дуже серйозний аргумент.

«Ми не можемо це проігнорувати і будь-який відповідальний громадянин повинен солідаризуватися з діями влади. З епідеміологічної точки зору людина, яка хворіє, є супер розповсюджувачем, і це важливо розуміти. Тому влада чітко показує свої наміри, стимулюючи людей до вакцинації», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, в "Дії" доступні нові сертифікати: оновіть і перевірте.

Також Знай.ua повідомляв, що Якименко прокоментував медичні реформи Уляни Супрун.