Про це він розповів у програмі «Politeka online».

«Це не проблема Білорусі і Польщі, ця проблема набагато більша і Україна мала б включитись у цю історію з перших днів. Ми маємо усвідомити, що на сьогоднішній день Білорусі як держави майже не існує. Йде мова про конкретні ініціативи та дії РФ та Путіна, який все це організовує», - зазначив Жорін.

За словами експерта, у цій ситуації з мігрантами Білорусь лише відіграє роль виконавця тиску на ЄС. На думку Жоріна, ця ситуація створює проблеми не лише ЄС, якому Білорусь та РФ намагаються зробити кризу.

«Проблеми нависають й над нашими кордонами. Окрім того, що є інформація про російські війська біля наших кордонів, ще є величезна проблема з нашим спільним кордоном із Білоруссю. Мені дивно спостерігати, як наші представники безпекового блоку України, тільки зараз почали щось говорити, що нам треба щось робити, хоча пройшло вже більше тижня, як почались ці події», - підкреслив Жорін.

Як зазначив експерт, ще раніше була розбудована мережа штабів оборони по всій Україні, на які можна було б розраховувати у цьому питанні.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Не завжди держава може дуже швидко відреагувати, але спирайтесь хоча б вчасно на громадськість і суспільство, тим більше, що це суспільство готове надати допомогу. У мене величезні сумніви, що Резніков взагалі щось розуміє у безпековому плані. Заяви є, брифінги є, але практичних дій поки що немає», - сказав Жорін.

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус повідомив про затягування справи Дмитра Кухарчука.

Також Знай.ua повідомляв, що Нацкорпус заявив про необхідність боротися з колабораціонізмом під час протесту під стінами СБУ.