Про це він сказав у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

На думку експерта, безумовний базовий дохід на сьогодні залишається утопією. «Бо фактично елементами цього ж базового доходу є пенсія. Є стипендія та ж сама. Є безоплатне навчання», - пояснює він.

Принагідно Головін додає, що отримання базового доходу передбачається в економічному паспорті, який мають ввести згідно із президентською програмою. «Кожному українцю повинні зараховуватись гроші. Від надр, від того, від того. Але якщо ми не можемо наповнити бюджет, то поки що цей паспорт буде по нулях», - пояснює гість програми.

А відтак він ставить питання про шляхи наповнення цього паспорту. За словами Головіна, це можна буде зробити тоді, коли держава не матиме боргів перед МВФ і коли в її бюджеті не буде дір. А відтак, пояснює експерт, потрібно встановити свій контроль над усією рудою, видобутком газу, енергопостачанням, аби більше не було жодних можливостей для відтоку коштів і від населення, і від бюджету. «Тоді ми можемо говорити про економічний паспорт, і базовий дохід можемо сформувати», - констатує гість програми.

Отже, підсумовує Головін, спершу потрібно створити баланс по виробництву, а вже потім буде можливість створити безумовний базовий дохід. Водночас експерт додає, що тим часом президент міркує над тим, де побудувати 500 виробництв, а для цього потрібна промислова програма. «Нам необхідно визначити, що ми експортуємо, що ми імпортуємо. Що перекрити і зробити імпортозаміщення», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Головін розповів, що потрібно для розвитку земельної реформи.

Також Знай.ua писав про те, що Телешун розповів, наскільки тарифи на електроенергію та газ вплинули на бізнес.