Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

“Вона визначає, що держава підтримує суспільно значущі утворення. Для того, щоб вони швидко розвивалися і з’являлися, надаємо право розвивати договір оренди. Нехай навіть вони дають право розвивати договір оренди у разі, якщо людина вступає до Товариства власників землі”, - сказав Головін.

Він зазначив, що таким чином можна було б вивести ринок землі із тіні, дефіскалізувати його, а натомість збільшити прибуток у людей. Зокрема, можна було б об’єднати людей у фермерські господарства.

“Якщо просто без відсотків дати гроші в село і побудувати там ферми на 1200 голів великої рогатої худоби, то впродовж 10 років тільки податком повернеться і кредит, і відсотки. Бо будуть працювати люди, будуть сплачувати податки від заробітної плати, від доданої вартості… Україна на своїх землях фактично демпінгує по цінах. При тому, що вона не є основним експортером, але тієї частки достатньо, щоб занижувати ціни. Наша земля, чорноземи, вона дає великі прибутки. Тут не так вкладається, як в тій же Німеччині за гектар”, - додав Роман Головін.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Роман Головін розповів, як державі потрібно розвивати ринок землі: необхідна державна програма.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Анатолій Топал заявив, що ціни на будівельні матеріали зросли від 20% до 200%.