Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» із ведучою Тетяною Резвін.

«У Києві різко подорожчали квадратні метри на первинному ринку. Це пов'язано з тим, що за останні рік-півтора ціни на будівельні матеріали зросли від 20% до 200% залежно від самих матеріалів. А деякі будівельні матеріали подорожчали на 300%. Вартість кваліфікованих робочих рук зросла на 30-35%, вартість енергоносіїв зросла майже на 50%. Корупційна складова зросла на 25-30%, якщо ми говоримо щодо ситуації до вересня цього року», - повідомив він.

Топал сказав, що вільної землі під забудову в Києві стає дедалі менше, тому вона стає дедалі дорожчою. І все це призвело до того, наголосив він, що забудовник змушений був підняти ціни. Плюс на хвилі безальтернативності вкладень у нас виріс інвестиційний попит, підтвердив він, на первинному ринку, коли багато хто заходив з метою спекуляції, купуючи квартирні метри на стадії будівельних майданчиків. Щоб потім, наголосив він, перепродавати ці квартири.

«Все це призвело до того, що ми справді спостерігаємо значне підвищення цін для річного періоду, від 5% деяких сегментів до 25-28% в інших сегментах. З іншого боку, давайте подивимося, яка у нас інфляційна складова. Первинний ринок потягнув за собою вторинний ринок, тому що вони не могли роз'їхатися і до рівня стрибків цін 2006 року ми ще не дійшли», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що первинний ринок нерухомості подорожчав, тому що забудовники підняли ціни на квартири.