Про це він розповів у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

«Для бізнесу та будь-яких суб’єктів господарювання ми бачимо, що жодним чином тарифи не збереглися на рівні попереднього року. Тобто вони платять вже за оновленими цінами за електроенергію та газ. Ми повинні розуміти, що ця ціна буде вкладатись в будь-який товар, який виробляється на тому чи іншому підприємстві. Тобто підприємці почнуть оптимізувати своє виробництво і тим самим буде менше випускатися товару, щоб менше витрачати коштів. А як результат буде подорожчання цін для населення. До цього всього буде так само вкладена ціна за більш дорогий газ та електроенергію», - розповів він.

Телешун сказав, що ми в будь-якому разі відчуємо зміни, навіть якщо не на рівні наших платіжок, які ми отримаємо, так точно на цінах, які ми отримаємо на продукти. А питання купівельної спроможності, вважає він, це, по суті, питання номер один для громадян нашої держави. Завжди якщо все дорожчає, то це є не настільки глобальною проблемою, повідомив він, а головне питання, щоб рівень зарплат і купівельна спроможність громадян відповідала тому рівню, як подорожчає той чи інший товар.

«А в даному випадку ми можемо говорити, що товари будуть дорожчати, а прибутки громадян – навряд. І навіть якщо ми говоримо про ціни, які не зміняться, то тут теж є специфічна складова. З одного боку, самі ціни, за якими відпускає «Нафтогаз» газ для споживачів, вони справді не змінюються. Але ми пам’ятаємо, що у наших платіжках дві графи. Перша – це за ціну газу, а друга – за транспорт та надання цієї послуги. І ми розуміємо, що, на жаль, тут перекладається ця складова на місцеву владу», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Також Знай.ua повідомляв, що електромережі Київщини готові до опалювального сезону.