Про це він розповів у проєкті «Будьте готові» на каналі Знай.ua.

«Відразу кілька муніципалітетів в Україні заявили про підвищення вартості тепла для українців на 50%, а в деяких містах – на 70%. То скільки заплатять українці за комуналку вже цієї осені? Це, очевидно, найбільш актуальне питання для більшості українців – яку суму я побачу своїй платіжці за опалення, і чому тарифи на комунальні послуги зростають в Україні щороку?», - каже Попенко.

Він навів за приклад, що у Чернівцях члени виконавчого комітету міської ради ухвалили рішення про підвищення тарифу на тепло, і тепер чернівчани платитимуть за тепло на 70% більше. Крім того, додав Попенко, мер Маріуполя Сергій Бойченко також заявив, що через зростання ринкової ціни на газ 250% існує небезпека збільшення тарифів на тепло для населення на 70-80%.

Експерт розповів, що про подорожчання тарифів на тепло також заявили у Києві – 30-40%, Тернополі – 70%, Старокостянтинові – 63%, Одесі – 56%, Кременчуці – 53%, Полтаві – 36% та інших містах.

«Більшість теплокомуненерго затверджували свої тарифи, коли газ для них відпускали через процедуру ПСО – становище спеціальних зобов'язань на НАК Нафтогаз – із ціною газу 7,5 грн із ПДВ. Ціна діє в межах ліміту за споживання за останні 3 роки. Нині ж ціна газу для теплокомуненерго складається з двох складових – вартість газу та вартість розподілу газу, яка коливається від 0,9 до 3 грн», - пояснив Попенко.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі розповів, як Росія намагається натиснути на Зеленського за допомогою газу.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.