Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

За словами ведучого, ситуація з високими цінами на газ і відмова збільшити прокачку газу через українську газотранспортну систему – це намагання змусити президента Зеленського піти на переговори з лідерами окупаційних адміністрацій і відновити поставки газу сюди прямо з Росії. «Поки залишається газ в українських газових сховищах, зустріч Зеленського з Путіним за російським порядком точно не відбудеться», - констатує Ялі.

Також він відзначає, що Україна не має довгострокових контрактів і державі доводиться купувати газ за цінами європейської біржі. «У Кремлі з задоволенням спостерігають галопуючу інфляцію ціни на газ в Європі. Там прекрасно інформовані, що в українських газових сховищах недостатньо газу на весь опалювальний сезон, а «Нафтогаз» відстає за термінами закачування в газові сховища», - пояснює політолог.

Загалом же, каже експерт, Росія знову використовує той важіль впливу, який вона використовувала всі роки незалежності України. До того ж, каже він, не варто забувати про запуск Північного потоку-2. «Ми і так наближаємося до сакральної для України дати початку обох Майданів», - додає Ялі.

За його словами, доволі складний період для президента України настане наприкінці листопада, тоді прийдуть перші платіжки за опалення. «І так підставлятися і лізти в петлю на радість Порошенку і Путіну зараз він точно не стане», - переконаний політолог.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Він вважає, що далі багато чого залежить від погодних умов, зокрема температури взимку. Окрім цього, каже Ялі, важливо ще те, чи зможе Норвегія відновити безперебійні поставки свого газу і розв’язати проблему із дефіцитом на європейському ринку найближчим часом.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі назвав ймовірний порядок денний зустрічі Зеленського і Путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі пояснив, чому не вважає, що у Дмитра Разумкова будуть хороші перспективи.