Про це він розповів у своїй програмі «Контрольний удар».

«Як відомо, на своєму брифінгу в Трускавці Зеленський в черговий раз дав зрозуміти, що хоче переговорити з Путіним, якщо не у Нормандському форматі, то в режимі тет-а-тет. Цю тезу він повторив кілька разів», - зазначив Ялі.

Він додав, що президент України висловив упевненість в тому, що така зустріч може дати несподіваний результат позитивний для обох сторін. За словами політолога, Зеленський заявив, що саме тому оточення Путіна робить все, щоб подібна зустріч не відбулася.

Ялі зазначив, що Кремль на подібні заяви відреагував досить оперативно і кілька днів тому через видання «Комерсант» оприлюднив порядок денний, який пропонує обговорити на зустрічі Путіна і Зеленського. Серед них, розповів політолог, відновлення повноцінних дипломатичних відносин; повернення послів до Києва і Москви; зняття торговельно-економічних обмежень; скасування санкцій щодо фізичних і юридичних осіб; відновлення транспортного сполучення; підготовка угоди про постачання і транзит газу після 2024 року; підтримка будь-яких мирних домовленостей між Києвом і угрупованнями «ЛДНР».

«Тут насправді нічого нового. Україні знову нав'язують прямі переговори з окупаційними адміністраціями, а Росія з учасника війни стає миротворцем. На відміну від Кремля, на порядку денному у Зеленського інші питання. Такі як припинення вогню, звільнення заручників, відкриття КПВВ, розмінування територій Донецької і Луганської областей, обговорення питань Донбасу і Криму», - розповів Ялі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, зі слів Антонюка, що питання в тому, з чим Зеленський і Путін можуть прийти на зустріч.

Також раніше, для Знай.ua Ялі розповідав, що імовірно, зустріч повинна дати такий результат, яким будуть задоволені і Зеленський, і Путін.