Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«З 1 грудня очікується останнє пенсійне підвищення цього року. Комусь додадуть по 80, комусь по 200, а комусь і по 800 гривень. Цього року заплановано подвійне підвищення мінімальної заробітної плати. Перший етап відбувся з 1 січня, другий заплановано на грудень. Мінімалка підвищилася у січні та стала 6000 грн, а у грудні – буде 6500 грн. Від цього показника залежать пенсійні виплати українців віком від 65 років, які виконали вимоги щодо стажу», - каже Котенкова.

Вона зазначила, що для жінок встановлено правило мати 30 років стажу, а чоловікам не менше 35 років. За словами журналістки, у цієї категорії пенсіонерів розмір виплат залежить від мінімальної зарплати, їм платять не менше ніж 40% від цього розміру. Котенкова додала, що з початку року такі пенсіонери отримують 2400 грн, але у зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з грудня, їм належить добавка у розмірі 200 грн, тому незабаром вони отримуватимуть уже 2600 грн.

«До речі, Кабмін збільшив доходи та витрати Пенсійного фонду України на суму більш ніж 18 млрд грн. Ці гроші таки підуть на те, щоб підняти виплати цієї категорії пенсіонерів. І тут хочеться додати, знову латають дірки, адже раз на раз шукають, щоб заплатити людям пенсії. Замість піднімати економіку – вони латають дірки. І так рік у рік. Від однієї влади до іншої. Але це все підвищення. Також з 1 грудня піднімуть мінімальну пенсію. Цей перегляд пов'язаний із зростанням прожиткового мінімуму. Проте добавка до виплат становитиме лише 80 грн – з 1854 грн. до 1934 грн», - розповіла Котенкова.

За її словами, є певна категорія пенсіонерів, які отримають не по 80 гривень надбавки, а по 800 – судді та інші пенсіонери, котрі свого часу отримували великі офіційні зарплати. Журналістка зазначила, що зараз вони отримують 18,54 тисяч гривень, а з грудня їм доплатять по 800 гривень, і отримуватимуть 19,34 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

«Таку максимальну пенсію виплатять лише тим українцям, які отримували зарплату значно вищу за середню, і тим, хто має необхідні 35 років страхового стажу: це виключно малий відсоток пенсіонерів з великим розміром виплат», - пояснила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Головін розповів, що потрібно для розвитку земельної реформи.

Також Знай.ua писав про те, що Телешун розповів, наскільки тарифи на електроенергію та газ вплинули на бізнес.