Нацкорпус контролює ситуацію під львівським судом, де відбувається засідання по справі голови ГО «Рух за права людини», організатора акції антивакцинаторів 3 листопада 2021 року у Києві Остапа Стахіва, якого звинувачують у діях, націлених на повалення чинного конституційного ладу.

«Зараз у Галицькому райсуді відбувається судове засідання по справі провокатора і псевдоактивіста Остапа Стахіва. Вчора після обшуків СБУ вручила йому підозру за статтею 109 ККУ: «Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади», - зазначено у публікації.

Також у публікації зазначено, що можна подивитись прямий ефір, який ведеться з-під стін суду, за посиланням.

«Підтримати одіозного Стахіва на суді приїхали його соратники – сепаратисти й російські агенти, які теж дестабілізують ситуацію в країні. Серед них – одіозний херсонський сепаратист і проросійський активіст Кирило Стремоусов», - йдеться у повідомленні.

На думку представників Національного Корпусу, Остап Стахів займається провокативною діяльністю, а також є ініціатором руху антивакцинаторів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

«Офіційно заявляємо, що ми будемо тримати цю ситуацію на контролі. Будь-які спроби влаштувати проросійські спектаклі у Львові отримають рішучу відсіч. Національний Корпус уважно стежитиме за розвитком ситуації. Ми переконані, що Стахів і його проросійські поплічники давно мають понести відповідальність за свою антидержавну діяльність», - зазначено на офіційному сайті Нацкорпусу.

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус повідомив про затягування справи Дмитра Кухарчука.

Також Знай.ua повідомляв, що Нацкорпус заявив про необхідність боротися з колабораціонізмом під час протесту під стінами СБУ.