Про це він розповів у новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва.

«Це поки що локальний конфлікт, тому що Азербайджану дуже цікаво пробити коридор, який буде з'єднуватися з Нахічеванью, та бажано його контролювати. Враховуючи, що Росія та Євросоюз категорично не налаштовані на ескалацію конфлікту на Кавказі, він буде вирішений дипломатичними методами. У принципі, це вигідно, в тому числі і Пашиняну, який хоч і залишився прем'єр-міністром, але внутрішньо політичне становище у нього досить хитке», - повідомив він.

Бізяєв сказав, що можна зрозуміти, навіщо цей конфлікт потрібен Азербайджану, навіщо це потрібно Вірменії теж частково зрозуміти можна, але результат буде не той, на який розраховують сторони. Річ у тім, вважає він, що ні Вірменія, ні Азербайджан не зможуть в цій ситуації діяти автономно. Конфлікт, що знову спалахнув між Вірменією та Азербайджаном, підкреслив він, це спроба закінчити ту фазу конфлікту, яка була зупинена мирними угодами.

«Адже мирні угоди між Вірменією та Азербайджаном по суті були компромісними. І цей компроміс він потихеньку себе вичерпує. Але ні Росія, ні Європейський Союз не зацікавлені у початку нової кавказької глобальної війни. Тому швидше за все конфлікт на Кавказі вирішуватимуть дипломатичними методами. І давайте не забуватимемо, що Вірменія є членом Організації Договору про колективну безпеку», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Юрій Романенко розповів про панування вірмен в Нагірному Карабасі.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами військового експерта Юрія Кочевенка, Азербайджан беззастережно підтримує територіальну цілісність України.